Vegetarisk jordnötssåsgryta – ett recept från Anna

Vegetarisk jordnötssåsgryta


4 port

2 burkar bönor, tex vita och kidney kokade kikärter/ 2 dl torkade röda linser
1 msk olja
2 tsk röd currypasta
4 msk ekologiskt jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
3 dl vatten
1 tsk socker eller honung
2 morötter
1 paprika
1 liten zucchini
Nudlar alt ris

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet, om ris är valet.
Skala morötterna och strimla med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Skär zucchinin i tunna halvmånar. Skär paprikan i tunna längder.
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs currypastan snabbt i oljan. Slå på kokosmjölken och sänk värmen så att såsen sjuder. Om currypastan har klumpat sig, använd en visp för att lösa upp dem. Klicka i jordnötssmöret i såsen och vispa ut så att det inte är några klumpar av den heller. Slå på vattnet. Strö i socker eller honung. Låt sjuda i ett par minuter.
( Om du använder okokta linser så lägger du i dessa nu och låter koka i såsen på medelvärme i ca 10 minuter, eller till de är mjuka.)
Lägg i zucchinin och paprika, låt sjuda med i 1-2 minuter. Lägg i morot och bönorna. Bönorna ska endast bli varma, inte smula sönder.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera med nudlar eller ris och gärna lite soja till.

Från matvett.se.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s