Kastrullpaj – ett recept från Anna

Gör så här


Smält 150 g smör, i en kastrull häll i ½ dl sirap och 1 dl grädde.
Vispa ihop det och dra av kastrullen.
Blanda detta i en skål:
2 dl mjöl
3-5 dl havregryn (tills det känns lagom)
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Solroskärnor efter tycke och smak (eller andra gryner/nötter).
Blanda det sedan tillsammans med det varma i kastrullen.
Lägg äpplen (eller egentligen vilken frukt som helst) i en form och strö över socker efter smak. Vill man kan man även ha kanel på äpplena. Bred över smeten och grädda i ca 25-30 minuter i 175 graders ugn, eller tills ytan fått fin färg och känns lite “knäckig”.
Njut den ljummen med vaniljglass.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s