Värdinnans lökar – ett recept från Marcus och Lotta

Värdinnans läckra lökar  (grilltillbehör)
Knipplök
1-1,5 delar god olivolja eller kallpressad rapsolja
1 del vinäger (helst champagne- eller sherryvinäger)
Salt och peppar
Örter efter tillgång och smak
Skär bort det fula av lökens blast. Dela löken i halvor (eller klyftor om stora). Lägg löken i aluminiumfolie som formats till tråg. Tillsätt olja, vinäger, kryddor och örter (löken skall ej täckas men bli ordentligt “insmord” med olja/vinägerblandningen).
Blanda om och förslut aluminiumtrågen till paket. Tips: gör trågen med öppning uppåt för att lättare kunna se om de är färdiga. Grilla indirekt till dess att löken känns lagom mjuk.
Variant:
Värdinnans berusade lökar
Som ovan men ersätt vinäger med whisky. Tag lite mindre whisky än vinäger (särskilt om rökig) för att inte whiskysmaken ska ta över för mycket.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s