Lasagne med morot och Keso cottage cheese – ett recept från Marcus och Lotta

Vegetarisk vardagshöjdare med chilisås


4 portioner
3 morötter, ca 300 g
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater, ca 500 g
½ dl chilisås (1dl alt. spetsa med Tabasco eller liknande för mera sting)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
ev socker
500 g Keso
15 lasagneplattor
2 dl riven gratängost

Sätt ugnen på 225 grader C.
Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och finhacka löken.
Fräs morötter, lök och vitlök i oljan några minuter.
Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor, koka upp och låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor och lite socker om tomatsmaken är för syrlig. Ta grytan från värmen och rör ned keson.
Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.Garfield

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s