Tiramisú – ett recept från Björn och Jenny

Ingredienser


6 portioner
4 ägg
ca 300 g mascarpone
5 matskedar socker
2 matskedar konjak
1 pkt
savoiardikex ca 200 g
3 koppar starkt kallt kaffe
1 matsked kakao
Gör så här
30 minuter + 6-7 timmar i kylen
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulor, socker, mascarpone och konjak i en skål. Vispa ordentligt till en fluffig smet. Rör ner skummet från äggvitorna försiktigt. Förbered kaffe på en djup tallrik och doppa kexen hastigt till hälften. Lägg ett lager kex tätt i en form och täck med hälften av smeten. Lägg ett nytt lager kex och täck med sista smeten. Låt kakan stå i kylen 6-7 timmar. Sikta ett lager kakao på toppen innan servering.

tiramisu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s