MARINERAD KÖTTGRYTA från Tammpere i Trollhättan

Ingredienser/ 4 port


600 gr fläsk eller nötkött (bäst från hel bit)

Marinad
2 dl äpplecider (Herrljunga är bäst)
½ dl soja (Mrs Cheng mushroom)
1 dl vatten, (drygt)
1 gul lök, hackad
2 krm curry
Salt
Vitpeppar

1 burk (2 dl) Creme fraiche eller grädde (feta varianten)

Strimla köttet och lägg i gryta
Häll marinaden över köttet (helt täckt)
Ställ i kylskåp minst 4 timmar (gärna över natten)
Koka köttet i marinaden 40 min
Blanda i creme fraiche (el, grädde) och låt koka en stund
Red av med Maizena

Servera med potatis och en god sallad

Går bra att frysa. Denna gryta är ett måste till vår årliga skidsemester i Sälen 🙂
Kram Elisabeth & Janne
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s