Kasslergratäng – ett recept från Malle

Ett recept som har varit mkt användbart i många år.

KASSLERGRATÄNG  4 port


4 port kokt ris

1-2 msk smör
salt, peppar, salladskrydda ( Italiensk)
ca 12-16 tunna kasslerskivor ( ca 5hg)
1 burk sparris (300gr)

Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl grädde + sparrisspad = 6 dl
1 tsk salt, vitpeppar
2 äggulor
ca 1 1/2 dl riven mild ost
Beredning :
Koka riset ,rör ner smör och smaksätt med kryddor. Bred ut riset i en form. 2 sparrisbitar rullas in i kasslerskivorna och lägges med skarven nedåt i formen.
Fräs matfett och mjöl till såsen, späd med vätskan, smaka ner gulorna och osten när såsen svalnat något. Slås såsen över ris och köttrullar, ställ i 200 graders ugn öka  till 225-250 i 10 min.Täck med folie om så behövs.
(Tillsammans 1/2 tim i ugnen)

Detta blev mitt bidrag!
hälsar

Malle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s