Gravad och grillad oxfilé – ett recept från Jenny och Björn

Ingredienser


6 portioner
1 kg oxfilé
3 msk flingsalt
3 msk socker
2 tsk malen svartpeppar
3 krossade vitlöksklyftor med skal
1,5 dl hackad färsk persilja
5 cl gin, eventuellt
steksnöre, eventuellt
Gör så här:
30 minuter + 10 timmar i kylen
Putsa köttet och lägg i en bunke. Klappa in alla ingredienser utom spriten. Lägg i en plastpåse och häll eventuellt på gin, vänd runt påsen. Låt stå i kylen cirka 10 timmar, vänd då och då.
Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan grillning. (Bäst resultat får man om man grillar rumstempererat kött.) Bind eventuellt upp köttet med ett snöre. Grilla på direkt värme cirka 15 minuter runt om.
Skiva köttet i 0,5 centimeter tunna skivor vid servering. Lika god att äta varm som kall.

oxfile

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s