Maffig dajmtårta – ett recept från Helle

Ingredienser


1dl mandel
3 äggvitor
1dl strösocker
Dajmkräm:
1 dubbel Dajm
3 äggulor
3 msk socker gärna florsocker
3 dl vispgrädde
Bottnen: Värm ugnen till 175 grader. Rita en cirkel ca 24cm diameter på ett bakplåtspapper. Hacka mandeln. Vispa vitorna och sockret till hårt skum. Vänd försiktigt i mandeln. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna innan kakan lossas.

Dajmkrämen: Hacka Dajmen. Vispa äggulor och socker. Rör ner nästan all Dajmen i äggblandningen. Strö resten av Dajmen över krämen.

Frys tårtan. Servera tårtan nätt och jämnt tinad.
Ca 45 min i kylskåp eller 15 min i rumstemperatur.
Om det väntas mycket folk, kan man göra dubbel sats. Då blir tårtan högre och maffigare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s