Dajmtårta – ett recept från Helle

Ingredienser


100 gram mandel males.
2 ägg och 2 dl socker vispas lätt.
½ tsk bakpulver blandas tillsammans med mandeln i äggvispet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
Grädda på galler i botten av ugnen i 175 grader under 30 min.
Låt kakan kallna och vira in den i plastfolie. Frys kakan minst ett dygn!

Vispa 3 dl grädde
4 små dajm finfördelas i matberedare och blandas i grädden.
Bred grädden på den frusna kakan, låt stå i kylskåp över en natt.
Sikta kakao eller dajmflis över kakan innan den serveras.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s